Med s koncentriranim izvlečkom škrlatnega ameriškega slamnika (Echinacea purpurea L.) je pripravljen po lastnem tehnološlem postopku v HOLM Home Studio. Kremnemu medu je dodan koncentrat, ki je narejen iz alkoholno vodnega izvlečka sveže rastline in korenine, destiliran je pri nizki temperaturi. Posledično ima pripravek, v primerjavi s pripravkom pridobljenim s klasičnim postopkom destilacije 47% nižjo vsebnost topila.

Ker sta tako med, kot tudi izvleček ameriškega slamnika pridelana po visokih standardih pridobivanja, je med z ameriškim slamnikom vrhunski in kvaliteten izdelek, ki je pomemben vir energije tako za otroke od 3. leta starosti naprej, kot tudi za odrasle.

Ameriški slamnik se lahko uživa v času sezone prehladov, gripe in ostalih okužb, ki jih povzročajo mikroorganizmi.

Ameriški slamnik ima vlogo pri krepitvi lastnega imunskega sistema, spodbujanja naravnih obrambnih sposobnosti organizma in višanja odpornosti, zato se uporablja preventivno in kurativno ob virusnih obolenjih (gripa, prehlad, herpes,…) in bakterijskih okužbah (pljučnica, bronhitis, bakterijsko vnetje dihalnih poti,…).

Evropska komisija za zdravila je leta 2008 potrdila s kliničnimi študijami dokazano imunostimulativno delovanje Ameriškega slamnika.

HOLM PRODUKTI, ki vsebujejo ameriški slamnik