Kremni med je naravni med, ki mu pospešimo naraven proces kristalizacije.

Po predpisanem postopku tekočemu medu dodamo manjšo količino naravno kristaliziranega medu, ki deluje kot kristalizacijsko jedro, ter ga več dni pri znižani temperaturi mešamo v posebnem mešalu, tako da na koncu dobimo majhne enakomerno porazdeljene kristale medu.

Zaradi sil, ki delujejo med mešanjem, kremni med tekom postopka spremeni barvo in postane svetlo rumene oz. jajčno bele barve, je gost in ne kaplja, zato se ga brez težav maže na kruh, palačinke, preprečene, ali pa počasi liže na žlički. Po njem z veseljem posegajo tako otroci kot odrasli.

V naši spletni trgovini si lahko izberete kremni med ali kremni med z dodatki (cimet, kakav, rdeča pesa, cvetni prah, ameriški slamnik).

Več o naravnem procesu kristalizacije medu si lahko preberete v prispevku “Zakaj med kristalizira?”.

HOLM kremni medovi